Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Тел. +359-52-800-256

ул. Загреб 15, п.к. 4000, Пловдив, България

Пон - Съб 10.00 - 19.30, Неделя ЗАТВОРЕНО

Top

ПЪТЯТ на МАВРУДА – Бачковски Манастир

Vitis tour / ТУРОВЕ ЗА МАЛКИ ГРУПИ  / ПЪТЯТ на МАВРУДА – Бачковски Манастир
29 авг

ПЪТЯТ на МАВРУДА – Бачковски Манастир

Пътят на Мавруда. Отправяме се към Родопите и Тракийската низина за да посетим две изби, които произвеждат емблематичния сорт Мавруд.
Среща с Дядо поп Мавруд и свободно разглеждане на Бачковския Манастир – част от световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО. Един ден с близки и приятели за да откриете българските вкусове и култура.
Пътят на Мавруда. Среща пред Туристическия Информационен Център в пешеходната зона на Пловдив, от където ще тръгнем за среща с производителите на Мавруд в Тракийската низина, в подножието на Родопите – тероарът, който ражда това уникално вино. По време на тура ще посети две изби, които са представителни за развитието на лозаро-винарския сектор в България от 1930 г. насам. След това сте добре дошли на дегустация на Мавруд в три цвята и пет вкуса. Среща с Дядо Поп Мавруд, който ще ви разкаже за Св. Трифон Зарезан и обичаите на лозарите. Свободно разглеждане на Бачковския манастир, който е част от световното
културно наследство под егидата на ЮНЕСКО. За обяд ще ви бъдат поднесени български ястия приготвени от местни продукти.
Връщане в Пловдив в късния следобед.

Продължителност 8h
Транспорт Да
Група 2 – 8 души
Език BG – FR – GB
Дегустации 5
Закуска Да
Цена 119€