Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Тел. +359-52-800-256

ул. Загреб 15, п.к. 4000, Пловдив, България

Пон - Съб 10.00 - 19.30, Неделя ЗАТВОРЕНО

Top

ИСТОРИЯ, ТРАДИЦИЯ и ВИНО

Vitis tour / ТУРОВЕ ЗА МАЛКИ ГРУПИ  / ИСТОРИЯ, ТРАДИЦИЯ и ВИНО
29 авг

ИСТОРИЯ, ТРАДИЦИЯ и ВИНО

“ ИСТОРИЯ, ТРАДИЦИЯ и ВИНО “ е еднодневен тур, по време на който ще прекосите Тракийската низина и Столицата на виното в България. Ще се научите как са пишели някога българите, ще разгледате изби и забележителности от комунистическата епоха, ще се докоснете до историята на България по време на Отоманската империя и революционните ѝ борби. Научете повече и за производството на „водата на живота“ – ракията. Едно пътуване в историята на България, българското село, лозя и традиции. Виненен туризъм с много вкус и култура.
Среща пред Туристическия Информационен Център в пешеходната зона на Пловдив и отпътуране за Столицата на виното в България. Разглеждане на изба, в която ще откриете много спомени от времето на комунизма. Посещение на казан – дестилатор, където ще откриете тайните в производството на ракия от грозде, сливи, смокини, кайсии. Въведение в старите методи за писане в едно от първите училища в България. Разглеждане на етнографски музей, където ще научите много за отоманския период и революционното движение, организирано от Васил Левски. Пътуване през лозята в подножието на Родопите. Спирка в града на обувките, където ще се разходите и сред коли и предмети от комунистическата епоха. Ще споделим пикник в лозята, в подножието на планините, край басейн. Ще научите много за винарството в България, за историята и културата ѝ.

Продължителност 8h
Транспорт Да
Група 2 – 8души
Език BG – FR – GB
Дегустации 5
Закуска Да
Цена 109€